جزئیات بیشتری از گذشته و آینده شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر
گزارش نشست خبری با مسئولان فنی شرکت صنایع فولاد مشیز
به گزارش کرمان امین؛ شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر در سال ۱۳۶۹، با نام صنایع فولاد کرمان (بردسیر) ثبت و تأسیس آن در زمینی به مساحت ۳۲۰۰ هکتار در شهرستان بردسیر، آغاز شده است. این شرکت به عنوان اولین مجتمع فولادی جنوب شرق کشور شناخته میشود و در سال ۱۳۹۸، به «شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر» تغییر نام داده است.
واحد نورد این مجتمع در سال ۱۳۸۰ و واحد فولادسازی در سال ۱۳۹۴ به بهرهبرداری رسیدهاند.
سهشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ به دعوت روابط عمومی شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر، جهت بازدید از مجتمع و نشست خبری با مسئولین به این مجموعه رفتیم. مجتمعی که در حال حاضر در دو زمینه فولادسازی و نورد فعالیت میکند. پس از بازدید و آشنایی با سختی کار کارگران و مهندسان این صنعت، در سالن کنفرانس مجموعه، پای صحبت مهندس صفرزاده، معاونت بهرهبرداری و همکارانشان نشستیم.
مهندس صفرزاده پس از ارائه توضیحاتی درباره طرحهای توسعهای مجموعه، از راهاندازی خط چهار ریختهگری آن، به صورت کاملاً بومی و از طریق مهندسی معکوس خبر داد. همچنین تولید فولاد کم کربن، به صورت آزمایشی و برنامهریزی برای تولید انبوه آن را از برنامههای آینده مجتمع عنوان کرد. وی ظرفیت اسمی کارخانه فولادسازی ۴۲۰٫۰۰۰ تن و تولید سالانه آن را بیش از ۱۵۰٫۰۰۰ تن و همچنین ظرفیت اسمی کارخانه نورد ۳۰۰٫۰۰۰ تن و تولید سالانه آن را ۱۵۰٫۰۰۰ اعلام کرد.
معاون بهرهبرداری مجموعه، تعداد افراد شاغل مستقیم در مجتمع را ۷۱۰ نفر اعلام کرد و در پاسخ به سوالی درباره میزان مصرفی آب توضیح داد در این محموعه به ازای هر تن تولید فولاد، ۰٫۹ متر مکعب آب مصرف میشود که با استانداردهای ملی مطابقت دارد. صفرزاده از کاهش ۶۰ درصدی تولید مجموعه به خاطر الزام به خاموشیهای برق در تابستان امسال خبر داد.
در ادامه مهندس اسماعلی رستمیزاده مدیر کارخانه فولادسازی ضمن تشریح نحوه فعالیت این واحد و تجهیزات آن، از رکوردهای تولید فولاد در کارخانه سخن گفت و اعلام کرد واحد فولادسازی توانسته است رکورد ۳۲ ذوب در ۲۴ ساعت و ۲۰ ذوب در یک تاندیش ریختهگری و همچنین تولید ۱۷۷۰۰ تن شمش در یک ماه و تولید ۴۱ ساعت مداوم ریختهگری به نام خود ثبت کند که آمار بسیار قابل توجهی محسوب میشود.
مهندس روح الله شهابی مدیر کارخانه نورد نیز ابتدا روند تولید میلگرد و انواع و کیفیت آنها در مجموعه را تشریح کرد و اعلام کرد با تغییر سوخت مازوت به گاز مایع در سال ۱۳۸۴ آلودگی واحد نورد بسیار ناچیز شده است؛ وی ظرفیت ذوب این واحد را ۳۵ تن در ساعت اعلام کرد
در ادامه مسئولان مجتمع به سوالات پایانی خبرنگاران پاسخ دادند و صفرزاده معاونت بهرهبرداری مجتمع در پاسخ به خبرنگار کرمان امین مبنی بر شفافسازی در زمینه سربارههای ذوب و دستگاه غبارگیر توضیحاتی ارائه داد. او از دپوی سربارههای ذوب در زمینهای متعلق به مجموعه به طور موقت سخن گفت و اعلام کرد که در حال رایزنی هستیم تا این سربارهها جهت تولید کود شیمیایی به یک واحد تولید کود، واگذار شود. درباره کارخانه غبارگیر نیز اطمینان داد که این واحد به هیچ وجه خاموشی نداشته است، چرا که اساساً خاموشی و شروع دوباره غبارگیر بسیار آسیبزا و پر ریسک است و به همین خاطر امکان خاموشی آن وجود ندارد.
در انتهای این بازدید، روابط عمومی شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر، در مهمانسرای فولاد مشیز، میزبان خبرنگاران شهرستان بردسیر و کرمان بود.